F♥ЯЄvЄЯ ΛnD Λ♪WΛЧ$

Layar Ria : Awekku Bukan Awekmu

Wednesday, October 15, 2008
Drama yang ditayangkan di astro@ria ini merupakan sebuah drama yang mengisahkan tentang realiti kehidupan yang jarang dibincangkan di kaca TV, kisah mengenai masyarakat istimewa yang juga terpaksa mengharungi kehidupan di dunia seperti masyarakat biasa.
Cuma bezanya mereka menghadapinya dengan lebih sukar kerana kekurangan yang dimiliki, bukan dipinta tetapi itulah hakikatnya.

Telefilem ini bermula dengan Umar, seorang arkitek yang akan mengambil alih syarikat bapanya. Selalu stress dengan tekanan kerja, ditambah pula tekanan dari uminya yang mahu menjodohkan umar dengan gadis pilihannya. Sehinggalah pada suatu hari, hati beliau terpaut dengan gadis tol. Tetapi setelah pelbagai percubaan untuk mengenalinya gagal, barulah Umar sedar bahawa gadis pilihannya itu mengalami kekurangan.Rupa-rupanya gadis ini mengalami kecacatan pendengaran dari lahir. Gadis ini pekak dan hanya berkomunikasi melalui bahasa isyarat.

Diarahkan oleh Salahuddin Sani dan hasil karya Zuliana Ismail.
Watak gadis pekak yang bernama Zalina dilakonkan oleh Lufya AF6, dan Umar pula oleh Zizan Nin. Pelakon yang turut membantu telefilem ini ialah Kartina Aziz, Normah Damanhuri, Norkhiriah, Johan Raja Lawak, Hafizuddin dan Illya Buang.


0 comments
This site is best viewed with Google Chrome 1.0 or higher at a minimum screen resolution of 1024x768

Total Visitors

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Labels


Blog Archive


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com

Riwayat Cinta Jangan Pernah Berubah

Fikirlah Sendiri Nabil Musim 2

Posted by Amy
08-25-09

Bohsia : Jangan Pilih Jalan Hitam

Posted by Amy
08-25-09

Spontan

Posted by Amy
07-24-09

Layaria:Kristal Hitam

Posted by Amy
08-31-09

Any Question?

Latest Viewers Update